Summer Academy (Fullbokad)


Utveckla atleten för din sport eller helt enkelt träna för livet!


Är det uppehåll i din sport över sommaren?

Hur förbereder man ungdomar på rätt sätt inför den fysträning som väntar på seniornivå? Hur tränar man bäst för att utveckla egenskaper som krävs i din sport och som håller dig skadefri? Detta och mycket mer får deltagarna på Atletakademins “Summer Academy” lära sig. Den här träningsgruppen riktar sig mot tjejer födda mellan 2006-2001 och killar födda mellan 2005-2000. Alla pass är på Atletakademin i Partille.

Vill du hitta en ny sport/aktivitet?

Det är inte så lätt att börja med en ny sport/aktivitet när man är i tonåren. Summer Academy är ett perfekt tillfälle att göra just detta. Till hösten har du bra grunder för att kunna träna och tävla (om du vill) i Crossfit.

Du får:

 • Ett professionellt, progressivt program som utvecklar din styrka, rörlighet, teknik, explosivitet, uthållighet mm.
 • Alltid individuell coaching (tänk PT i grupp) för optimal teknik (vi jobbar bl.a. med styrkelyft, olympiska lyft (tyngdlyftning), gymnastiska övningar, mm.)
 • Löpteknik med utbildad löpcoach
 • Föreläsning om Kost för unga atleter
 • Fri tillgång till lokalen och redskap under ordinarie öppettider

Vi börjar vecka 20 i mitten av maj och håller på fram till skolorna börjar.
Fram tills skolan slutar så kommer träningen att ligga på eftermiddagar och helger. Under sommarlovet så ligger de på dagtid istället för eftermiddagar Vi tränar 3 gånger per vecka förutom vecka 28-31 då det är träning 1 gång/vecka. Detta innebär att möjlighet finns till ca 40 träningstillfällen. Dessutom ingår en kostföreläsning där vi vill att  både ungdomar och föräldrar är med. Priset för allt detta är 2400 kr. (Möjlighet finns att dela upp betalningen på 3 månader). I prissättningen så har vi räknat med att man är bortrest på semester ett antal veckor under denna period. (Vi återkommer här med vilka veckodagar och datum som gäller).

3 mål med Summer Academy:

 1. Livslångt tränande (i sin nuvarande aktivitet eller ny). Genom att förbättra din fysik så ökar chansen att du håller dig skadefri (en vanlig anledning till att man slutar med sin idrott), du kommer att prestera bättre i din idrott vilket ökar motivationen för att fortsätta.
 2. Nå din fulla fysiska kapacitet – bli topptränad utefter dina förutsättningar. Väldigt få föreningar/lag har möjlighet att erbjuda optimal försäsongsträning och de som erbjuder det gör det nästan uteslutande flera år för sent. Den blir anpassad efter den kunskap, utrustning, lokal mm som finns tillgänglig (det här är inte menat som kritik mot föreningarna, de har inte möjlighet att erbjuda detta inom ramen för sin verksamhet). Vi har inte de begränsningarna (förtydligande: du blir inte topptränad på en sommar, det tar flera år).
 3. Öka kunskapen om träning. Vi vill att atleten skall lära sig mer om träning så att hon/han själv kan förstå vad som har överförbarhet till hennes/hans sport och vad som är träning med helt annat syfte. Vi bygger vårt program efter vad som är vetenskapligt vedertaget och inte vad som “är jobbigt”, “så gjorde jag” eller andra metoder med begränsad evidens.

Summer Academy är uppbyggd efter dessa värdeord:

 • Stark
 • Explosiv
 • Uthållig
 • Skadefri

För frågor kring Summer Academy, kontakta Janne Svanström. janne@atletakademin.se Årets Summer Academy är fullbokad.