CrossFit

VAD ÄR FITNESS?

Vem är vältränad?

Är det den som orkar springa längst eller snabbast? Är det den som lyfter tyngst? Eller någon med helt andra förmågor? I Crossfit tränar vi alla kroppens förmågor och energisystem. Enligt CrossFit så är den vältränad som har god kapacitet inom alla våra fysiska förmågor. På CrossFit Partille tränar vi strukturerat för att uppnå detta. Vi strävar efter balans i våra styrkeförhållanden och i vår arbetskapacitet. Det gäller att vara balanserat stark i hela kroppen, kunna arbeta i korta tidsintervaller såväl som i långa tidsperioder osv.

DEFINITION

Definitionen av Crossfit är: Ständigt varierad, funktionell träning utförd under hög intensitet. I grund och botten så är det en mix av grundträning från massor av olika träningsformer tex. Gymnastik, brottning, tyngdlyftning, styrkelyft, konditionsträning osv.

STÄNDIGT VARIERAD

En viktig del för både resultatet av och glädjen med träningen är att passen i stort sett alltid är olika.  All variabler i träningen varierar såsom typen av övningar (lyft, klättring, löp, hopp osv) , typen av redskap (medicin bollar, skivstänger, hantlar, kettlebells, egen kroppsvikt osv), längden på passen till hela upplägget av passen.

FUNKTIONELL TRÄNING

Med detta menar vi att vi utför övningar som du har nytta av i din vardag, tex att man lyfter upp en låda från golvet och lägger upp på en hög hylla samt att man använder stora muskelgrupper för att utföra övningen.

HÖG INTENSITET

Gemensamt för alla pass är att tiden alltid är en faktor i någon form. Tex kan det vara att man skall utföra ett visst antal övningar så snabbt som möjligt, så många varv som möjligt av ett visst antal övningar på en förutbestämd tid eller annat upplägg där tiden är en faktor. Detta upplägg gör att passen utförs under hög intensitet (vad som är hög intensitet varierar bla från person till person)

VEM ÄR DET FÖR?

I och med att val av övning, belastning och intensitet kan varieras helt efter den personliga förmågan så passar CrossFit för ALLA, oavsett om du precis börjat träna eller om du är elittränad. ALLA får resultat av träningen! En vanlig kommentar är att –Jag skall börja träna CrossFit men jag skall bara träna upp mig lite först. Detta är naturligtvis helt fel. Det är här du kommer i form på ett snabbt och effektivt sätt!

COACHER

Passen leds av en coach som ser till att du använder rätt teknik och säkerställer att du tränar på ett säkert sätt samt pushar dig när det behövs.